The Cabin in the Woods (Heidal)

14 augustus 2025 - Heidal, Noorwegen

Donderdag 14 augustus

We moeten vroeg op, want we moeten nog ontbijten. Dit hebben wij niet gereserveerd van te voren. We hebben de wekker om 7 uur gezet maar worden al eerder gewekt door dekschrobbers die ook de hogedruk even op de ramen zetten.

Tess en Roos hebben lekker geslapen, maar we hebben allemaal rugpijn van het bed wat doorhangt en het dunne matras.

We zien door ons raam de kust van Noorwegen liggen. Tussen de bergen zien we mist optrekken. Het is prachtig weer. Als het goed is, meren we over 3 uur aan. Maar goed. Even aankleden, tanden poetsen en op zoek naar ontbijt.

Aankomst in Oslo

We gaan weer terug naar het buffet restaurant waar we gisteren avond hebben gegeten. Hier kunnen we gelukkig terecht nadat we betaald hebben. We hebben weer precies het zelfde plekje als gisteren avond.

Er is haring met mosterd en haring met een of ander rode saus. Mark probeert het. Het is gelukkig "gewone" haring, maar niet echt lekker.

Na het ontbijt nemen we een kijkje buiten en het is prachtig weer, maar het is koud buiten dus zoeken een plek met uitzicht binnen. Als we de lift pakken , zien we ineens dat er ook een dek 14 en 15 is. Op dek 15 is er een observatie lounge. Hier is pas een prachtig uitzicht vanaf de voorkant van het schip. Hier kunnen we met een kopje koffie genieten van al het moois dat Noorwegen ons brengt.

Aankomst in OsloAankomst in Oslo

De laatste twee punten die we nodig hebben voor de geocache hebben we gevonden. Kwart voor 10 gaan we terug naar onze hut om onze spullen op te halen.

Het is even zoeken naar de juiste lift, die naar het dek gaat waar onze auto staat. Als we bij het juiste dek zijn is de deur dicht en er is niemand, we denken dat we te vroeg zijn, maar als we de deur openen blijkt iedereen al in de auto te zitten. We hoeven dan ook niet zo lang meer te wachten.

We rijden naar de plek waar waarschijnlijk de cache ligt. Het is even zoeken, maar we vinden de cache wonderwel.

Cache gevonden !

Nu vertrekken we richting ons eindpunt, Heidal. Onderweg willen we een tussenstop maken in Lillehammer, bekend van de Olympische spelen, want dat ligt ongeveer op de helft van de vier uur durende rit. Via kilometers lange tunnels rijden we onder Oslo door. In het begin is het nog druk maar dat verandert snel en de uitzichten zijn prachtig op het heuvel-/bergachtige landschap.

Onderweg moeten we oppassen voor overstekende schapen, koeien en elanden. Een schaapje zien we inderdaad op de weg lopen. Levensgevaarlijk! Maar helaas geen elanden.

Pas op voor elanden

Aangekomen bij Lillehammer, zien we de ski schansen. Super gaaf. Er gaat ook een skilift/stoeltjes lift. Dat willen we graag doen, maar het is al half 3 en het is nog twee uur rijden. Al met al toch veel vertraging opgelopen, omdat de boot om 10 uur aanmeerde en het twee uur rijden was...

LillehammerOlympische schans in Lillehammer

Het rijden worden we al wel beu, dat komt ook omdat het 25 graden is en de airco weer eens niet werkt. En de maximum snelheid is ook best slaapverwekkend.

Vlakbij Heidal is er een "staafkerk" (kerk in typisch Scandinavische stijl) in het plaatsje Ringebu, een must see volgens Lonely Planet. Even rondkijken, en weer doorrrr. Later komen we langs een ander kerkje, die is veel mooier.

StaafkerkStaafkerk

We moeten nog boodschappen doen, maar omdat de auto helemaal volgeladen is en we niet weten welk kookgerei we hebben, besluiten we eerst naar het huisje te rijden. Echter dat blijkt de laatste 3 kilometer over onverharde weg te zijn, stijl omhoog, maar goed, wel leuk midden in de rimboe. Er is ook verder niemand. De deur is open en de sleutel ligt binnen.

Ons hutje in HeidalOns huisje in Heidal

Als we er zijn even spullen uitladen, kijken wat we voor apparatuur in de keuken hebben, en weer terug de onverharde weg af en boodschappen doen bij de Kiwi (de Noorweegse Lidl).

Voor vanavond halen we BBQ en voor morgen een AVGtje, maar dat valt niet mee, want het is een relatief kleine supermarkt met maar weinig keuze aan groente. We hebben toch wat kunnen vinden. Mark kijkt toch nog even bij het bier, maar 8 euro per liter... laat maar zitten!

Snel naar huis, nou ja zo snel mogelijk. Die onverharde weg met Schotse Hooglanders dwingt ons om niet te hard te rijden.

Onze buren in Heidal

Vanavond eten we lekker zalm en hamburger van de bbq. Daarna maken Roos en Mark nog een wandeling door de omgeving. Het enige dat we zien is een eekhoorn.

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Inanna:
    14 augustus 2025
    Wat is het daar prachtig! Leuk dat jullie een stop bij Lillehammer gemaakt hebben :-)
  2. Ozzy:
    14 augustus 2025
    Schotse Hooglanders? Hoe zijn jullie gereden ?
    Leuk zo’n cabin the woods !
  3. Janneke:
    14 augustus 2025
    Wat mooi is het daar. Prachtige natuur en mooie kerkjes. Leuke blokhut. Had daar een heel ander idee bij. Namelijk klein, simpel, eenvoudig. Maar dat valt dus reuze mee, aan de foto's te zien. Best wel luxe en zeer ruim. Geniet ervan de komende dagen.
  4. Petra:
    15 augustus 2025
    Zo, wat een grote blokhut! Ziet er super luxe en comfortabel uit. Hoop dat de bedden dit keer beter slapen 😅, want hier blijven jullie even toch? En het weer ziet er idd fantastisch uit! Lekker genieten!