3 generaties naar Kerkrade mei 2026
25 mei 2026 - Kerkrade, Nederland
Zaterdag 23 mei 2026
Oma mauw, Roos en Tess gaan naar Kerkrade. We hebben de hele tijd gedacht dat we naar Maastricht gaan, maar dat is dus niet waar. Kerkrade dus…
Zaterdag ochtend om 9 uur halen Roos en Tess oma op. Even snel de koffer van oma achterin zetten, en we gaan rijden. We zijn 3x gestopt onderweg. Maar rond 13 uur komen we aan bij het labyrint naast het 3 landen punt.
We eten even een Limburgse vlaai en nemen een kopje koffie. Roos vindt het helemaal niets en is voorgoed genezen van de limburgse vlaai
We gaan even het doolhof in. Er is een heerlijke water fontein. Al vindt Roos het eigenlijk niet zo leuk. Tess rent er doorheen. Het is zo heet… bijna 30 graden. Dit koelt lekker af. Er komt een oma met 2 kleinkinderen naast ons zitten. Die kinderen mogen er van hun oma niet door heen, straks worden ze verkouden…. As if… wat een onzin. Laat die kinderen. Maar ja… wie zijn wij?
We gaan de bronzen route doen. We vinden al gauw het midden. Het is te warm om ook de zilveren en gouden route te doen.
We lopen nog even naar hiernaast voor het 3 landen punt. Hier komen Nederland, België en Duitsland samen. Er is zelfs iemand die een sms krijgt “welkom in België”. Haha wij niet.
We zitten maar 29 kilometer van Mark, Eric, Reinoud, Bart en Roy af. Zij zitten in de Ardennen
We rijden naar een snackbar. Hier gaan we lekker eten vanavond. De dame in de bediening is echt super lief.
Nu is het tijd om naar het hotel te gaan. De dame van de receptie staat er alleen voor. Ze doet zowel de receptie als het terras. Maar het terras gaat voor. We hebben een half uur moeten wachten op de sleutel. Slechte zaak.
De kamer is ook zo zo. Allemaal vlekken op het tapijt. maar goed, de bedden zijn schoon. We kunnen lekker slapen. Ook is de douche heel fijn. Het is maar voor 2 nachtjes.
Zondag 24 mei 2026
Het is vandaag 1e pinksterdag. We zouden gaan fietsen, maar met 30 graden vinden we dat wel een beetje te warm.
Maar tante Fransca is nog niet zo lang geleden naar Limburg verhuisd met Ed. Ze wonen in Sint Geertruid. Dat is een half uurtje rijden.
Oma heeft broodjes meegenomen voor het ontbijt. Dus wel eerst rustig ontbijten, maar om 11 uur rijden we naar Sint Geertruid.
Wat heerlijk om Fransca weer te zien.
Er is ook een schutters festival ofzo. Hier lopen we even heen. Ze gaan schieten op houten vogels ofzo. Er klinkt carnavalsmuziek uit de speakers, af en toe afgewisseld met Guus Meeuwis en happy hardcore.
Ed, Roos en Tess gaan een stukje wandelen. Oma en Fransca blijven even bij het festival. Maar het is zo warm, we maken geen lange wandeling. We zijn zo terug. Veel te heet.
Lekker een biertje, wijntje en een watertje gaan er wel in.
Na 2 uur houden we het weer voor gezien. We gaan terug naar het huis van Fransca. We blijven lekker eten bij Fransca.
En daarna terug naar het hotel. We zitten vlakbij een kasteeltje. We lopen een stukje door de kasteeltuin. Er zijn ook baby gansjes. Super schattig.
Maandag 25 mei 2026
Vandaag is het 2e pinksterdag. Het is alweer de laatste dag. Vandaag gaan we weer naar huis. Maar eerst gaan we langs de merchelgrotten.
Het is een half uurtje rijden. We hebben kaartjes voor 13 uur, maar we zijn erg vroeg. Nog 3 uur wachten 🙈 dan maar even lekker een kopje koffie doen. Die heeft Tess nog niet gehad. Als we klaar zijn staat er een rij om een plekje te krijgen, nou dan gaan we maar. Lullig om te blijven zitten, terwijl Er zo’n rij staat.
Maar ja we hebben nog 2 uur. Wat nu? Oma gaat vragen of we om 12 uur mee kunnen. En dat kan. Over een half uurtje moeten we ons melden bij de start van de rondleiding. Dat is mooi.
We zoeken even een plekje in de schaduw om een broodje te eten. We moeten even wachten bij het start punt.
Als de gids er is, moeten we een stukje lopen naar de ingang van de grot. Hij loopt wel erg snel, we moeten moeite doen om hem bij te houden. We doen even ons vest aan. Binnen is het echt koud.
We zijn nu een half uurtje bij Mark vandaan. Roos mag een lampje vast houden. Ze mag een flesje water over de merchel steen gooien om te laten zien dat het water in de steen trekt. En ze mag ook een stukje merchel steen zagen, want 2 jongetjes die ook mee liepen, durfden dit niet.
Na een uurtje komen we weer buiten. Nu even ontdooien.
En dan is het tijd om richting huis te rijden. We stoppen een paar keer onderweg. Maar tegen 18 uur komen we bij oma aan. Tess en Roos blijven hier pannenkoeken eten.
En dan rustig naar huis. Als Roos en Tess thuis komen, komt niet snel daarna ook Mark thuis.
Roos heeft ondertussen gedoucht, tandengepoetst en ligt in bed. Morgen weer naar school.
Petra:15 juni 2026Leuk die grotten, ik heb er nog herinneringen aan uit mijn jeugd, inderdaad koud, maar ook glad. Altijd gezellig om in Limburg te zijn.
Marije:15 juni 2026Klinkt als een gezellig weekend!