Disneyland Parijs juli 2026
19 juli 2026 - Marne-la-Vallée, Frankrijk
Ozzy en ik wilden eigenlijk naar The Streets in Leeds voor mijn verjaardag. De vlucht was al €600 pp. dat doen we niet.
Laten we naar Disney gaan. Dat scheelt de helft. Ik heb een jaarkaart. En die heb ik door ons bezoek in april er al uit, maar Roos gaat op Ponykamp vanaf de maandag na mijn verjaardag. Dat is niet zo handig. We hebben Disney naar een weekje eerder verplaatst.
Zaterdag 18 juli
Gisteren om 12 uur is Roos d'r zomervakantie begonnen. Om deze in te luiden gaan we 2 dagen naar Disney. Ozzy gaat ook mee.
Mark is in april al meegegaan, dat vindt ie meer dan genoeg. Nou misschien einde van het jaar nog een keer. Of wellicht Ozzy weer. Of gewoon een meiden weekend. We zien wel haha.
Ozzy is gisteren avond gekomen. Even een drankje gedaan. En toen naar bed. Want om half 4 gaat de wekker. We konden allebei niet goed in slaap komen. Roos wel. Maar toch vroeg op. Half 4 dus.
Even de auto inladen, Mark gedag zeggen, daarna Roos uit bed halen en hup de auto in. Net voor 4 uur zitten we in de auto.
Bij de grens ging Ozzy tanken. We hebben een broodje gegeten, we zijn naar het toilet gegaan en weer de auto in. De navigatie geeft aan dat we er om half 10 al zijn. Ozzy haalt ook steeds een minuutje tijd in. Roos heeft nog even geslapen. Heeeeeel even. Echt niet lang. Maar dan houdt ze het wat beter vol vandaag.
Onderweg toch nog een keer naar het toilet. Die ingehaalde minuten zijn we weer kwijt. Maar toch rijdt het lekker door en voor half 10 rijden we het parkeerterrein op. We staan bij Bambi geparkeerd. We pakken onze spullen bij elkaar die we mee willen het park in.
En we gaan naar Disney adventure World. In studio 1 nemen Ozzy en ik een donut. Deze is heerlijk! En lopen door naar Frozen. Ozzy is hier nog niet geweest. We zien Knut voorbij lopen. De winkel en sauna houder van de film Frozen. De wachtrij voor de attractie is 45 minuten. Eigenlijk te lang, maar we doen het toch. Ik krijg een berichtje van Denise een Dtales luisteraar dat zij ook in het park is.
Na de attractie halen we wat te eten voor Roos. Denise komt ons opzoeken. Ondertussen worden we begeleid naar een bankje. 2 cast members gaan jongleren voor ons. Ook komt er een klein drum bandje voorbij, dat klinkt leuker.”. Maar stelt niet zo veel voor. Dat jongleren is minder leuk, maar wel knapper. Duurde alleen een beetje te lang.
We zeggen gedag tegen Denise en gaan naar Flight Force. De wachtrij is maar 10 minuten. Ozzy wacht buiten op een bankje. Ondertussen ziet hij nog wat Marvel showtjes buiten.
Roos heeft weer honger. Ik haal een pizza voor Roos. Ozzy en ik nemen wat te drinken. Hierna is het tijd voor de Tower of Terror. Deze blijft geniaal. Een lift die vervloekt is. Die de lucht in schiet, om vervolgens weer te vallen naar beneden.
Roos koopt een Mickey zonnebril voor zichzelf. Deze is nog wel wat groot. Maar hij staat haar enig.
We lopen naar Web Slingers. Lamme armen maar erg leuk om Spider-Man te helpen met z’n Spider bots op te ruimen.
Roos heeft het hier wel weer gezien. Voor Crush en Ratatouille staat een veel te lange rij. En ze wilde niet met Denise mee op haar priority kaart. Ozzy en ik hadden ook mee gemogen. Maar Roos wilde niet. Toy Story en Cars wilde ze ook niet. Dan gaan we maar wat eten.
Bij Hollywood Gardens in Studio 1 halen we een burger voor mij en Ozzy en Roos eet Kip Nuggets in de vorm van sterren. Zelfs deze eet ze helemaal op. Ik denk dat ze in de groei is, want waar laat ze alles? Ondertussen komen Roos en ik Armando tegen. Ook een Dtales luisteraar. Maar we zijn op zoek naar een plekje om te zitten. We moeten door.
Hierna lopen we nog wat winkeltjes in. En gaan we naar het andere park.
We kijken is naar Million splashes of colour. Deze is wat uitgedund ivm het weer. Er zijn geen showtjes op de podia midden op het plein.
Roos wil heel graag een schouder knuffeltje van Zazu. Die zien we bij een winkeltje in Adventureland. Deze heeft Roos gekocht.
Ik moet voor Michael, een andere Dtales luisteraar een Loungefly tas kopen. Die is te koop tegenover Big Thunder Mountain. Als wij hier langs lopen, gaat deze net open. Er staat wachtrij 70 minuten, maar dat geloof ik niet. We pakken deze even mee.
Ik maak voor Michael een foto van die tas. En daarna drinken we een kopje koffie en ice tea bij Last chance cafe. Ondertussen krijg ik akkoord van Michael, nadat hij de betaalverzoek heeft voldaan, haal ik dat tasje voor hem.
Roos wil nog wat eten. Liever een hotdog, maar die gaan we vanavond eten. Ze krijgt nog een crêpe. Ozzy en ik nemen een Mickey ijsje.
We lopen naar Indiana Jones. Roos mag er nog niet in. Helaas, maar het scheelt nog maar heel weinig.
We gaan via Adventure Isle naar Pirates. Deze wachtrij is is maar 15 minuten.
Ik heb hoofdpijn sinds ik Flight Force heb gedaan. Mijn paracetamol ligt nog in de auto. Gelukkig heeft Denise bij zich. We hebben haar even opgezocht. Zij heeft net de Million Splashes of Color parade gezien.
We lopen naar Space Mountain. Ik ga er niet in, m’n hoofdpijn is wel wat aan het zakken, maar nog niet over. Roos wil niet alleen.
We eten even een ijsje. Roos en Ozzy een Twister en ik nog een Mickey ijsje. Ondertussen wordt het donkerder en gaat het een beetje waaien. Zelfs een paar regendruppels. Roos en ik krijgen het koud. We besluiten “even” naar de auto te lopen om onze vesten te halen. En mijn eigen pijnstillers. Ook om Roos d'r tas in de auto te leggen.
Op main street lopen we langs een kraampje waar ze silhouet portretten knippen. Dit krijg ik cadeau van Ozzy voor m’n verjaardag alvast. Dit is volgende week.
Bij de auto even de spullen achterlaten die we niet meer nodig hebben. Ook het cadeau dat ik van Ozzy heb gehad en die tas die ik voor Michael heb gekocht. Onze vesten, paracetamol, ibuprofen en water meenemen. En we gaan weer terug.
We lopen naar Buzz Lightyear. De wachtrij is 25 minuten. Niet slecht. We staan een paar keer stil. Dit helpt Roos. Ze kan een aantal keer goed schieten, waardoor ze meer dan 200.000 punten krijgt.
We gaan nu eindelijk een hotdog eten. Dit wilde Roos vanochtend om 10 uur al. Dat vond ik wat vroeg. Nu dan toch. Ozzy neemt er ook een. Ik neem een klein gebakje. Ik heb helemaal niet zo veel trek. Wel nemen we nog wat te drinken erbij.
Hierna lopen we naar Main street en gaan op een stoeprand zitten wachten op de avondshow. Wij krijgen van een paar mensen die naast ons zitten een jas voor over onze benen. Echt super lief. Ook loopt Denise langs. Zij gaat nog even winkeltjes kijken en komt zo terug. Vlak voordat de avondshow begint komt Denise bij ons zitten. Super gezellig. Ook wil de eigenaar van dat vest die wij mochten gebruiken zijn vest terug. Hij krijgt het koud. Dank je wel voor het lenen.
Ook deze avondshow is uitgedund. Geen vuurwerk ivm droogte en warmte, geen drones ivm wind. Alleen muziek en projecties op het kasteel en de gebouwen. Dit was een beetje een anti climax. Jammer wel.
We verlaten het park. We gaan nog even bij het sport café kijken. Engeland speelt de troostfinale tegen Frankrijk. Engeland staat 2-0 voor. Maar er is geen plek. We gaan even naar het toilet en lopen naar de auto.
Roos valt in de auto in slaap. Aangekomen bij het Ibis budget hotel, maak ik Roos even wakker, pakken we de spullen/koffers. We checken in en gaan naar kamer 251. We poetsen even onze tanden, kleden ons om en Roos en ik gaan slapen. Ondertussen staat het 4-0 voor Engeland. Roos en ik zijn zo weg. Ozzy ging nog even douchen. Uiteindelijk is het 4-6 voor Engeland geworden.
Zondag 19 juli 2026
Ik ben om 7:30 uur wakker. Roos is om 8 uur wakker. Ik ga even douchen. Roos komt even bij mij liggen als ik onder de douche vandaan kom.
Om half 9 wordt Ozzy ook wakker. We kleden ons om. En gaan even ontbijten in het hotel. Hierna de koffers halen en uitchecken.
Vandaag hebben we kaartjes voor maar 1 park. We gaan dan ook maar een halve dag. We gaan alleen naar het Disneyland park.
We lopen naar Indiana Jones. Kijken of het lukt om Roos er in te krijgen. Gisteren natuurlijk ook al gekeken. Maar ze moet nog 1 vinger groeien. Als ze haar plateau zolen aan zou hebben had ze er in gemogen. Helaas. Maar volgende keer mag ze wel. Ozzy gaat even via single riders. Hij is zo aan de beurt.
Dan lopen we maar naar Space mountain. Onderweg zien we een kraampje. Roos wil een crêpe. Die neem ik ook wel. Ozzy en ik willen ook een koffie. Voor Roos zie ik een drinkbeker in de vorm van Simba. En ice tea. Deze krijgt zij van mij. ik heb haar behalve eten nog niets gegeven.
Space mountain dus. Hier weten we zeker dat Roos er in mag. En ik had gisteren beloofd dat ik vandaag met haar mee zou gaan. Ik moet er aan geloven. We hangen stil wel in het donker, maar al snel gaat de rit verder. Vreemde gewaarwording. Maar goed we hebben hem overleefd.
Snel naar Ozzy. Nu gaan we naar It’s a small world. Dit is een Must do. Deze moet je gedaan hebben, anders ben je niet in Disney geweest. Roos is het hier niet mee eens. Haha
We lopen naar de old mill. Daar heb ik de Simba beker bijgevuld met Ice tea.
We lopen naar het restaurant Au chalet de marionette. Onderweg zien we een kraampje met een Cheshire Cat schouder knuffeltje. Deze krijgt zij van Ozzy. Echt lief. Dank je wel Ozzy. We eten even wat. Ozzy en ik bestellen een burger, maar we letten niet op. Het is een kip burger. Dat smaakt toch vreemd als je rund verwacht maar goed deze is best ok. Maar die van gisteren vond ik lekkerder.
Via de winkeltjes op Main Street lopen we het park uit. Bij Story Book Store hebben ze Lorcana. Dit verzamel ik. Maar hier hebben ze alleen de Franse versie. Ja, die hoef ik niet. Dat scheelt weer geld. We gaan in Disney Village nog even naar World of Disney, maar ook hier zie ik niets leuks. We lopen naar de auto.
Dit was het dan. Boehoe!! We gaan naar huis! Hopelijk tot snel. Even kijken wanneer. Voordat we instappen even naar het toilet. Navigatie geeft aan dat we half 8 thuis zijn. Maar we zullen nog wel een keer moeten stoppen. Roos valt vrijwel meteen in slaap. Kleine uurtje, maar wel lekker geslapen.
Ozzy moet even stoppen bij een tankstation van Roos. Hier gaan we allemaal even naar het toilet en we halen wat te drinken. En rijden verder. Met nog 1 stop onderweg komen we nog voor 20 uur thuis. Ozzy gaat naar huis.
Even Mark onze avonturen vertellen, Mark verteld wat hij zoal gedaan heeft dit weekend en dan moet Roos naar bed. Morgen weer vroeg op. Want Mark en ik moeten werken, Roos gaat naar opa en oma morgen.
Mark en ik kijken nog even de finale van het WK. Spanje tegen valsspelend Argentinië. Hup Spanje!! Spanje heeft met 1-0 gewonnen. Woohoo. Zij zijn de wereldkampioen van 2026. Uiteraard liever een ander team. Maar alles beter dan Argentinië.
Marlies:21 juli 2026Geweldige tijd gehad, zo te lezen! :)