Op vakantie!
13 juli 2024 - Hassocks, Verenigd Koninkrijk
Het is eindelijk zo ver, we gaan op vakantie !!! Drie weken Zuid Engeland, duimen voor goed weer.... Dit stond in 2020 al op de planning, maar door Corona kwam het er niet van.
We gaan met de boot van Duinkerke naar Dover en kunnen deze om 12 uur nemen, maar ook om 10 uur. Het is bijna 4 uur rijden. Je moet er ook een uur vantevoren zijn ivm paspoortcontrole. We hebben daarom de wekker om 4 uur gezet pffff. Mark is tien voor vier al wakker.
Gisteravond hebben we alles al ingepakt, dus nu is het een kwestie van Roos uit bed tillen en direct de auto in. Daar kan ze dan nog even doorslapen.
We verwachten bij Antwerpen en richting Frankrijk grote vakantiedrukte, maar het is lekker rustig op de weg. We rijden zo lekker dat we om half 8 al bij de haven zijn. Misschien kunnen we nog met de boot van 8 uur mee!
Maar helaas, de paspoortcontrole bij de Fransen, bagage controle door de Fransen, vervolgens beide nog een keer door de Engelse douane maakt dat we pas om half 9 door zijn.
Na een uurtje wachten en rondlopen kunnen we boarden op de boot. We hebben priority boarding, dan kan je als eerst aan boord (wat als voordeel heeft dat je een goede zitplek hebt) en je kan als eerst van boord.
De overtocht duurt twee uur. We zitten op een mooi plekje in de punt van de boot zodat we in de verte zowel de Franse kust als de Engelse krijtrotsen zien liggen.
Mark is vergeten de handrem aan te trekken en mag onder begeleiding naar het autodek wat tijdens de tocht afgesloten is voor publiek. Daar aangekomen in het een enorme herrie want alle autos met alarm gaan af wegens de deining. Grappig.
Na twee uur, maar een uur later vanwege het tijdsverschil komen we aan in Engeland. Niet vergeten vanaf nu links te rijden! Maar dat gaat goed. Als eerst stop hebben we Rye, een historisch dorpje. We rijden via een weg, die volgens de ANWB landkaart een mooie weg is, maar dat valt tegen. Ook zijn de wegen hier niet overal best, ze hebben er geen drempels maar kuilen. Veel weggetjes zijn smalle kronkelige weggetjes maar de maximum snelheid soms 60 mile (bijna 100km) is! Te hard rijden kan je hier dus niet.
Wel zien we onderweg mooie glooiende heuvels en als we Rye voorbij zijn, stoppen we vlakbij Newhaven. We hebben een plekje gevonden waar je langs de krijtrotsen kan wandelen. We hebben er prachtig uitzicht, maar Roos heeft buikpijn. Waarschijnlijk een combinatie van vroeg opstaan, lange autorit en honger. Want we zijn inmiddels al wel 11 uur onderweg, maar het is pas 14.00 uur (Engelse tijd). We hadden broodjes van oma mauw meegekregen, maar Roos had niet veel gegeten. We besluiten dan maar door te rijden naar ons eerste hotel Morley bistro. Dat duurt nog iets minder dan een uurtje.
Het hotel ligt in het plaatsje Hurstpierpoint, een leuk oud plaatsje en de Morley bistro heeft ook een klassieke uitstraling (of ouwe meuk). In Engeland wat we tot nu toe gezien hebben, is het meestal wel wat vervallen en achterstallig onderhouden, dus daar moeten we maar een beetje doorheen kijken, het is wel netjes en schoon.
We gaan vanavond eten in het hotel, maar we hebben nog twee uur te overbruggen. Op de parkeerplaats hangt een plattegrond met een wandelroute langs alle historische punten van dit plaatsje. We besluiten daarom de tijd te doden door een touristisch wandelingetje door dit dorpje te maken. Het is op zich een mooi dorpje met veel historie, maar de punten die ze aanhalen om deze route interessant te maken, stelt niet zo veel voor, maar toch is het ook wel weer leuk. Halverwege gaan Tess en Roos terug en Mark maakt het rondje af in z'n eentje. Mark komt langs "Hamilton's cottage" en "Russel's place", grappige namen, Norris zijn plekje helaas niet gevonden. Ook wordt Mark nog aangesproken of hij zijn hond kwijt is, want er loopt een hazewind rond, maar die hoeft Mark niet (tot verdriet van Roos als hij dit later vertelt).
Om zes uur gaan we eten in de tuin van het hotel. Met heater aan is het net te doen. We eten lekker, maar om 7 uur zegt Roos dat ze geen toetje meer hoeft want ze zit vol en ze wil naar bed. Ze gaat in haar eentje naar de hotelkamer en even later gaat Tess bij haar kijken. Ze heeft haar tanden al gepoetst, haar pyjama aan en ze ligt in bed. Ze is echt heel moe.
Maar wij ook! Wij maken nog even de blog en lezen wat en gaan ook vroeg slapen. Als dat lukt, want het restaurant / kroeg onder ons is best gehorig.
Tot slot de vraag aan Roos of ze het vandaag wel leuk heeft gehad en dat was zo, wat was dan het leukste van vandaag? "Het leukste is dat we een code op de deur hebben, waarmee ik de deur kan openen" haha.
Ozzy:13 juli 2024Enjoy your holidays !!
Janneke:13 juli 2024Voor een eerste dag hebben jullie al heel veel gedaan. En dat jullie moe zijn, is ook wel heel normaal, na zo'n korte nacht ,die hele reizen alle indrukken. Hoop, dat jullie een goede nacht maken. En heel veel plezier de komende weken. Geniet ervan. Dikke knuffel.
Marlies:14 juli 2024Hele fijne vakantie jullie drietjes! Maak er wat van!
Eva:14 juli 2024Heel veel l plezier l!
Petra:15 juli 2024Ziet er weer gezellig uit!