Disneyland Parijs april 2026
26 april 2026 - Marne-la-Vallée, Frankrijk
Woensdag 22 april.
Om 7 uur gaat de wekker. Mark en Tess zijn vandaag al vrij. Roos moet nog een ochtendje naar school. Vandaag ook nog een toets. Dus wel belangrijk dat ze deze ochtend niet overslaat. Al is Roos het hier niet mee eens. Mark en Tess brengen Roos samen naar school. Met de auto. Heel decadent, maar Roos heeft vorige week haar arm gebroken door een val met de step. Ze heeft een twijgbreuk. Heel sneu. Slechte timing, zo vlak voordat wij weg gaan. Echter heeft Roos er nu al niet meer zo veel last van.
Als Mark en Tess weer thuis zijn gaan we even een kopje koffie doen in de voortuin. Het is heerlijk weer. Daarna zetten we de spullen in de auto. En nemen we nog een bakkie. We hebben nog eten van gisteren over. Dit brengen we even naar opa en oma Zuiderduin, anders moeten we het weggooien. Daarna broodjes halen voor vanmiddag en morgen ochetend en voor de lunch. Mark en Tess eten alvast een paar broodjes. Om 12 uur halen we Roos op.
Er is wat file onderweg. Gebruikelijke file bij Antwerpen maar er is ook een ongeluk gebeurd bij Antwerpen. 6,5 uur rijden zegt de navigatie. Normaal gesproken is het 5 uur rijden. Nou we zien wel. Mark rijdt het eerste stukje. Tot we voorbij Antwerpen zijn. Dan neemt Tess het over. Tess moet wel het een en ander overwinnen, er vloeien wat tranen, maar eenmaal bezig komt ze tot rust en dan gaat het wel. Onderweg nog een plaspauze en weer door.
Om half 7 komen we aan bij hotel Santa Fe. We hebben 2 reserveringen. Vanavond 1 nachtje zonder toegang tot de parken, alleen slapen. Vanaf morgen nog 2 nachtjes wel met toegang tot de parken. Maar de cast member is nieuw. Het duurt best wel lang, maar hij doet het prima. Hij is super lief. Om 7 uur zijn we klaar. We lopen naar de kamer 57017. Zetten onze spullen binnen en dan is het tijd om te gaan eten. Gelukkig heb ik gereserveerd voor half 8. We vonden dit best wel laat, maar eerder hadden we niet gered.
We eten lekker in het hotel. Tess moet nog even terug naar de receptie. Deze kamer wordt morgen diep gereinigd zeggen ze. Onze spullen moeten morgen ochtend even in de bagage depot of achter in de auto. Morgen krijgen we een nieuwe kamer. We moeten toch terug morgen om de pasjes de laten activeren. Maar dat is voor later.
We halen even de jassen en lopen nog even naar Disney village. Tess koopt voor Rowan (een d-tales vriend) een vest. Dat had hij gevraagd. En een zonnebril met hidden mickeys voor zichzelf. We drinken nog even een drankje bij het Sports cafe.
En dan is het tijd om terug te gaan naar het hotel. Morgen weer vroeg op. Roos valt als een blok in slaap. Mark en Tess drinken nog even een Guinness. Welterusten!
Donderdag 23 april 2026
De wekker gaat om half 7. We eten gauw een broodje. Daarna de tassen in de auto zetten. Want we moeten naar een andere kamer. We lopen even naar de receptie. Normaal gesproken is de kamer pas om 15 uur beschikbaar. Maar ze maken er nu al een klaar voor ons. Zodat onze spullen meteen binnen gezet kunnen worden. We krijgen nu kamer 57114. Zelfde blok, maar een verdieping hoger.
We halen ook even een Starbucks. Als de spullen binnen zijn lopen we via hotel Cheyenne naar de parken. Het pad langs het water is afgesloten, dit wordt gerenoveerd zo ook Sequoia Lodge.
We gaan als eerste naar Adventure World.
We willen naar World of Frozen. Als we bij de Frozen attractie aankomen, staat er een mega rij. Maar officieel is de attractie nog niet open. Al gauw gaat die open. De wachtrij is maar 5 minuten. Uit eindelijk 10. Maar dat is ook niet lang. Als we er uit komen koopt Roos een Bruni schouder knuffeltje van haar eigen geld. Inmiddels is de wachtrij opgelopen tot 80 minuten.
Wij lopen via de andere kant van het meer, naar de tower of terror. Ook deze wachtrij is maar 5 minuten. Heerlijk!! Als we klaar zijn haalt Tess een photopass. De foto van de Tower wordt er meteen opgezet. Voor de Frozen attractie foto, moeten we even naar de winkel bij de ingang.
We lopen naar avenger campus. Voor Spider-Man staat een rij van 45 minuten. Dat doen we niet. 35 minuten is de maximale wachttijd dat wij willen doen. We lopen door naar Flight force. Deze achtbaan heeft maar 10 minuten. Laten we dit doen.
We eten even een broodje. Onderweg zien we Captain America hij deed de soldaten groet aan Roos en tijdens het eten van een broodje, zien we ook nog Loki en Thor.
Roos wil wel graag naar het andere park. Maar Tess wil haar fysieke jaarpas halen. Dat kan vanaf 12 uur. Hoe laat is het? Oh 11 uur. Laten we nog even via Adventure Way naar Toy Story Play land en Ratatouille lopen. De rijen zijn hier wel te lang. We lopen door naar Cars Road trip. Deze rij is maar 25 minuten. Dit gaan we doen.
Tess laat de foto van de Frozen attractie nog even op de photopass zetten in de Disney Studio shop. Deze betaal ik met mijn toverstaf.
Hierna lopen we naar het andere park. Als Tess haar fysieke jaarpas heeft kunnen we naar binnen. We gaan even zoeken naar Yara, Jeroen, Lizz en Noor. Zij zijn hier ook. Ze zaten net in Dombo. We lopen er even heen. We vinden ze al snel. Zij raken de weg een beetje kwijt. het is ook zo druk, en ze zijn hier voor het eerst. Gelukkig weten wij de weg wel, zelfs Mark.
We gaan met z’n allen in It’s a small world.
Hierna lopen we naar Pirates. De wachtrij is maar 15 minuten. Ook hier gaan we met z’n allen in. Voor Jeroen was dit toch wel buiten zijn confort zone, maar toch stoer dat ie dit deed.
We lopen naar Indiana Jones. Maar als we Colonel Hathi’s outpost zien, gaan we hier even wat drinken. We hebben een perfect plekje. Rafiki, Timon, Balloo en Aladdin lopen om de haverklap langs en geven high fives, en Rafiki komt zefls even aan tafel zitten tot hij op zijn donder kreeg. Echt leuk.
Roos is helaas nog te klein voor Indiana Jones. Ze wil graag in Space Mountain. Hier lopen we heen. Maar dat betekent, dat we weer helemaal naar de andere kant moeten lopen.
We komen Goofy tegen. Roos, Noor, Lizz, Yara en Jeroen gaan op de foto met hem.
Mark Roos, Yara en Lizz gaan in Space Mountain De wachtrij is een half uurtje. Jeroen, Tess en Noor wachten buiten op een bankje. Tess heeft nog hoofdpijn van Flight Force. Gelukkig heeft Yara wel paracetamol mee. Wij ook wel, maar dat ligt nog in het hotel.
We lopen terug naar waar we Goofy hebben ontmoet. Hier is een BBQ restaurant. Hier gaan we vanavond eten. Oh dat kan niet. Hij is al dicht. Hij sluit om 18:00 uur. Dat is jammer. Dan gaan we naar The Lucky Nugget Saloon. Hier hebben we heerlijk gegeten. Familie Hermes gaat even naar het huisje van Davy Crockett. Zij moeten nog inchecken. Familie Zuiderduin gaat in het spookhuis. Roos wil toch ook wel even terug naar het hotel. Dat vinden wij een goed idee. Wij gaan dit toch maar even doen. Misschien gaan we zo terug voor het vuurwerk, maar misschien vallen we wel in slaap.
We gaan niet meer terug naar het park. We nemen nog even een cocktail in de bar van het hotel en gaan daarna lekker slapen. Familie Hermes gaan ook niet meer terug. De knuffel van Turning red zijn we kwijt. Deze lag waarschijnlijk nog op de andere kamer. Morgen ochtend even in de auto kijken en als die daar ook niet ligt, maar even naar de receptie.
Vrijdag 24 april 2026
De wekker gaat wederom om half 7. Gauw aankleden en opfrissen. Om 7 uur zitten we aan het ontbijt, wel hier in het hotel.
Die knuffel ligt ook niet in de auto. Tess loopt even naar de receptie. Het duurt even, maar ze hebben hem inderdaad gevonden op de andere kamer. Gelukkig de knuffel is terug. Gelukkig heeft de schoonmaak deze naar de receptie gebracht.
We gaan naar het park. Wederom naar Adventure world. We gaan als eerst in crush coaster. De rij staat tot aan de ingang van het park. Hmm…. Maar het is nog geen half 9. De attractie is officieel nog niet open. Als deze wel open gaat, lost de rij vanzelf op, net als gisteren bij de Frozen attractie.
Eindelijk hebben wij hem mogen doen. We hebben deze attractie nog nooit eerder gedaan. De rij was altijd langer dan 1 uur. We lopen richting Ratatouille, maar die wachtrij is 50 minuten, dit is te lang. Roos wil heel graag in Flight force, de wachtrij is maar 5 minuten. Maar bij web slingers ook. Die hebben wij dit bezoek nog niet niet gedaan. Flight force wel al. Laten we Web slingers eerst doen. We hebben lamme armen, maar hij is zo leuk!! En fijn dat we Spidey hebben kunnen helpen.
Daarna gaan Roos en Mark in Flight Force. Tess kreeg gisteren hoofdpijn van deze attractie zij wacht familie Hermes op. Die komen al snel deze kant op. Als Mark en Roos klaar zijn, gaan Roos en Lizz nog een keer. Jeroen en Noor gaan in een Cars attractie.
Mark, Roos, Yara, Lizz en Tess gaan in de Tower of Terror.
Hierna gaan we op zoek naar Jeroen en Noor. Nadat we ze gevonden hebben, lopen we naar Cars Road Trip. Hier kunnen we allemaal in.
Daarna lopen we naar de vliegende tapijtjes. Yara, Roos, Lizz en Noor gaan er in. Tess wacht bij de buggy en de tassen. Mark en Jeroen halen koffie. Maar hier hebben ze geen melk. Dus ze nemen zwarte koffie. Tess wil dat niet. Als de dames uit de tapijtjes komen zoeken we een plekje om te zitten. We eten wat broodjes en drinken de koffie op. Tess heeft ergens anders cappuccino gehaald.
Als dit op is gaan wij naar het hotel terug. Wel nog even shoppen bij een winkeltje bij de ingang. Familie Hermes gaan naar het andere park. Maar komen nog even Goofy tegen. En gaan ook nog even shoppen. Tess krijgt tenslotte korting ivm haar jaarkaart. Hierna nemen we afscheid. We zien elkaar later weer.
Op de kamer gaat Roos even slapen. Roos slaapt 2 uurtjes. Tess haalt een Starbucks voor Mark en haarzelf. En als dit op is gaat Tess even douchen. Mark is ook in slaap gevallen. Na 2 uur gaat de wekker. We maken ons klaar voor deel 2.
Na de wandeling richting het park, komen we bij Hotel New York. Roos wil hier heel graag een keer logeren, na het zien van de vele filmpjes van de Disney Vloggers. Nou dat gebeurd voorlopig niet, want dit is een duur hotel. Maar we kunnen wel naar de bar. We gaan wat drinken in de sky lounge bar van hotel New York. Af en toe vliegt Spidey en Iron Man voorbij.
Familie Hermes is nu even terug naar hun hotel. We gaan het Disneyland park in. Buzz lightyear duurt te lang. We gaan in space mountain. Roos en Mark zijn hier al in geweest. Tess nog niet. Na space mountain lopen we naar it’s a small world.
En daarna naar pirates of the Caribbean.
Wij gaan via adventure isle naar Colonel Hathi’s outpost. Hier eten we een Mickey Pizza. Roos en Mark gaan over de touwbruggen op het eiland. Tess drinkt even haar cola op.
Daarna lopen we naar Big thunder Mountain, maar die is in storing. We lopen terug, want de helft van familie Hermes wil in Indiana Jones. Mark en Tess zitten even bij kolonel Hathi’s. Als familie Hermes er is, kan Jeroen naast Mark plaats nemen. Tess en Roos lopen met Yara en de meiden mee. Noor wacht bij ons, als Lizz en Yara in Indiana Jones gaan.
Lizz wil nog in het spookhuis. Noor ook, maar zo vlak voor het slapen gaan misschien niet zo handig. Hier gaan we heen. Mark, Roos en Lizz gaan er in. Gisteren mochten we met zn 3en naast elkaar, we gingen er vanuit dat dat nu ook mocht, maar niet dus, heel raar. Nu moest Lizz alleen. Wel super stoer dat ze dat deed.
Daarna lopen we naar het andere park voor de cascade of light vuurwerk en drones show.
Hierna druipt iedereen af naar het hotel. We hebben al gedag gezegd tegen familie Hermes. Tess koopt nog een jas, in de winkel bij de ingang. Daarna is de ergste drukte voorbij. En lopen we naar het hotel. Zodra we binnenkomen gaat Roos haar tanden al poetsen. De jas is nog niet eens uit. Wat zal ze moe zijn. Ze heeft nog nooit vanuit zichzelf haar tanden gepoetst. Hierna kleden we Roos om. Ze is zo moe, ze wil zelfs in haar kleding gaan slapen. Dan helpen we wel even. Als Roos in bed ligt is ze binnen 2 tellen vertrokken naar dromenland. Mark en Tess nemen nog een Guinness. En gaan daarna ook slapen.
Zaterdag 25 april 2026
De wekker gaat weer om half 7. Snel aankleden en opfrissen. Mark zet alvast de spullen in de auto. Want vandaag is alweer de laatste dag helaas. We gaan nog wel eerst het park in, maar eerst ontbijten. Wel weer in het hotel.
Om 5 voor 7 uur zijn we bij het ontbijt. Lekker croissantje, chocolade broodje, Mickey wafel met maple syrup, Engels ontbijtje, Mickey cakeje en koffie, jus d’orange (lees: minute maid) en een glaasje melk. Er staat geen rij. Om half 8 zijn we klaar en gaan we richting het park. nu staat er bij de ingang een mega lange rij, tot aan de receptie.
We gaan weer naar adventure world.
Wij gaan als eerste naar Ratatouille. Het is maar 5 minuten wachten.
Wij lopen via Toy Story Playland.
Naar Tangled spin. Dit zijn een soort theekopjes, maar dan van Rapunzel. Maar wie zien we daar aan komen lopen? Familie Hermes. Zij wilden in de Frozen attractie, maar die is in storing, dus zijn ze hier naartoe gekomen. Zelfs Jeroen gaat in de attractie.
We lopen terug naar Ratatouille. Lizz, Noor en Yara gaan in de attractie. Deze is inmiddels opgelopen tot 20 minuten. De rest wachtte op een terrasje.
Bij de tower of Terror is ook maar 5 minuten wachttijd. Zelfs Noor gaat mee. Super stoer. Stoerder dan haar vader. Jeroen ging als enige niet mee.
Bij web slingers is ook maar 5 minuten, ook deze pakken we mee. Hier kunnen we met zn allen mee. We hebben wel lamme armen, maar zo leuk om te doen. Al snapte niet iedereen wat we moesten doen. LOL Yara was wel een natuurtalent. Zij heeft heel veel punten behaald. Tess ook LOL
Hierna gaan Roos en Lizz in Flight Force.
We lopen naar Toy Story Playland. Lizz en Roos willen graag in RC racer. Noor en Yara gaan in Slinky Dog. Mark kruipt voor, en kan met Roos en Lizz mee. Nu wel met z'n 3en naast elkaar.
Nu gaan we weer naar het andere park. We willen in Buzz Lightyear. Er staat dat de wachtrij maar 15 minuten is, maar als we aan het discussiëren zijn over wie er allemaal mee gaan, loopt de tijd steeds meer op. 20 minuten, 25 minuten, 30 minuten… uiteindelijk willen Roos, Mark en Tess er in. Noor wil ook wel mee. Maar als wij in de rij gaan staan kan dit nooit “maar” 30 minuten zijn. We besluiten het toch niet te doen. En ineens loopt de tijd op tot 60 minuten. Nou gelukkig hebben we het niet gedaan.
Familie Hermes gaat een Mickey Pizza halen bij Colonel Hathi’s Outpost. Wij halen een hotdog bij Casey’s corner. Maar nemen deze mee naar familie Hermes. Als wij klaar zijn met eten, neem we afscheid van familie Hermes.
Wij gaan naar het hotel om de auto op te halen. Het zit er nu echt op. We lopen nog wel even langs de parade. Hier blijven we nog even kijken.
Met pijn in ons hart nemen we afscheid van Disneyland Parijs. Tot snel!! Nog 3 maanden, Nog 90 dagen om precies te zijn, dan zijn we er weer. Nou ja… Roos en Tess. Dit keer gaat Ozzy mee.
Minimaal 5 uurtjes rijden. Roos valt nog even in slaap. We komen bij een tankstation familie Hermes tegen. Nou ja… wat een toeval. Voor ons idee zijn wij veel eerder vertrokken. Maar zij zijn toch rond dezelfde tijd vertrokken. We gaan met z’n allen deze trip afsluiten in style bij de Mac. We gaan naar de Mac in Bergen op Zoom. Als wij wachten tot familie Hermes er ook is, begint een iets oudere man een gesprekje. Maar geeft wat informatie over de locatie. Echt leuk. Al snel komt de familie ook al aangereden.
Na deze "culinaire" maaltijd vervolgen we de weg verder naar huis. Het wordt weer laat vandaag. Rond half 11 zijn we thuis. Snel naar bed voor Roos. Mark en Tess drinken nog een Guinness. 2 om precies te zijn.

Hopelijk heeft Roos haar arm niet te veel pijn gedaan en is het snel weer over!